Margin Call Definition Was ist ein Margin Call IG DE

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

El margin call en forex - YouTube LESSON 20. Margin, Leverage, Margin Call, Stop Out - YouTube What is Margin Call?  How to trade with IG - YouTube margin and margin call in forex trading What is margin call and stop out In Forex Trading P:11 A ... Margin Call 50% & Stop Out 20% Level Live Tutorial in Forex What Is Margin Call?  FXTM Learn Forex in 60 Seconds ...

Der Margin Call ist einer der größten Albträume, die ein Trader erleben kann. Dieser Albtraum tritt ein, wenn Ihr Broker Sie darüber informiert, dass Ihre hinterlegte Margin Summe unter das erforderliche minimale Niveau gefallen ist, weil eine oder mehrere offene Position sich entgegen Ihrer Erwartungen entwickelt haben. Margin Trading kann profitabel sein, aber es ist wichtig, alle ... In order to understand what margin call means in forex, you need to know some of the other margin terms. Margin is the small bit of capital that a broker sets aside in order for a trader to open a position. Margin can be seen as a deposit or insurance, the minimum amount of money your broker requires in order to open a leveraged position. The required margin is basically the amount that will ... Der Margin Call kann auch verwendet werden, um den Status Ihres Kontos zu beschreiben – d.h. Sie sind „on margin call”, da die Gelder auf Ihrem Konto unter der Marginanforderung liegen. Wenn Sie mit Hebelprodukten – wie CFDs – handeln, gibt es zwei Arten von Margen: eine Einschussmargin, die zum Öffnen der Position benötigt wird, und eine Halte-Margin, die benötigt wird, um die ... Let’s say your forex broker has a Margin Call Level at 100%. This means that your trading platform will send you a warning notification if your Margin Level reaches 100%. Margin Call Level = Margin Level @ 100%. Aside from receiving a notification, your trading will also be affected. If your account’s Margin Level reaches 100%, you will NOT be able to open any new positions, you can only ... After the margin call this is how your account will look: EUR/USD moves 25 PIPS, or less than .22% ((1.2000 – 1.1975) / 1.2000) X 100% and you LOSE $2,000! You blew 20% of your trading account! (($2,000 loss / $10,000 balance)) X 100%. In reality, it’s normal for EUR/USD to move 25 pips in a couple seconds during a major economic data release, and definitely that much within a trading day ... Top 4 ways to avoid margin call in forex trading:. Do not over-lever your trading account. Reduce your effective leverage.At DailyFX, we recommend using ten to one leverage, or less. Therefore, understanding a forex margin call and how it occurs, is essential for successful and profitable forex trading and to avoid a lot of potential disappointment and financial setbacks as a forex trader. However, to comprehend margin calls, it is absolutely necessary to firstly focus on the two interconnected concepts of margin and leverage. Margin in forex. Margin is one of the most ...

[index] [6303] [10547] [25997] [12356] [19346] [25361] [11700] [2674] [29165] [20895]

El margin call en forex - YouTube

Hoy te muestro en una tablita de excel paso a paso los pormenores de cómo opera el margen y el margin call dentro de una cuenta de forex y marco la diferenci... https://fbs.com/ FBS is an international brokerage house providing top quality financial and investment services all over the world. Find more Forex market a... What is margin call and stop out level in Forex? What is Stop Out? Margin Call 50% & Stop Out 20% Level Live Trading Tutorial in Forex by Akhlaq Ahmad (from Mailsi, Vehari) Leverage: 1:1000 ... 💲 Two Easy way to make Profit From Forex By FX SCHOOL Visit Page: https://fxschool.info/easy-profit or Watch This Video: https://youtu.be/sYm2JNBGdIs Next Vi... Share your videos with friends, family, and the world Margin Call is a notification, denoted as a fixed percentage, which lets you know that you need to deposit more money in your trading account. Watch the full... This video explains the basic terminology margin and margin call in forex trading. Check more at http://www.forexbees.com.

https://arab-binary-option.fianawhivane.cf